Cura tyngdtäcke

Go möran!
Har ni sovit gott inatt?
Det har inte jag, det är ofta nu tycker jag, som jag vaknar på nätterna och inte kan somna om så snabbt. Inatt var det katten som gick in i vårt sovrum som jag vaknade av (det är förbjudet område för henne) sen stod hon utanför sovrumsdörren o mjauade så då fick jag gå ner o släppa ut henne. 

La mig igen och försökte hitta ett bra läge att somna om i, tog ett tag.. 

Sen har vi morgonsolen i vårt sovrumsfönster så jag "sover" så dåligt av att det är ljust. 
När sambon går upp på morgonen så lånar jag hans tyngdtäcke och somnar om och sover så gott! Men man vaknar ju med lite typ "träningsvärk" i kroppen, men utvilad!

Har testat det denna veckan, att sova med tyngdtäcke på morgonen och jag har kunnat somna om snabbt och sovit väldigt gott. Ungefär 1,5h handlar det om. 

Tyngdtäcket köpte vi på Jysk och det är märket cura serien pearlsom de gör reklam för på tv och andra ställen. Vikten på det är 7kg. (Finns flera olika vikter). 

Vikten på tyngdtäcket ska vara 10-15% av ens egen kroppsvikt. Täcket min sambo har väger lite mer än vad han egentligen behöver men nästa steg under 7kg var 5kg och det hade varit för lätt. 

Sen kan man ha mycket tyngre än 10-15% av sin kroppsvikt om man har blivit ordinerad det av läkare eller testat ett lätt täcke och inte märkt nån effekt. Länk till de olika täckena på Jysk hittar ni här!
(null)



Obs!
Detta är inget samarbete med Jysk eller cura.